Blog

In 'Boek en film' lezen we het boek bij de film, of andersom. Welke van de twee, boek of film, is telkens het meest de moeite waard? Kon de regisseur de woorden van de schrijver voldoende in beelden omzetten? Worden in de film beelden gebruikt zoals de lezer zich die voorstelde tijdens het lezen van het boek?

Klik op het icoontje (links) om rechtstreeks naar Boek en film te gaan.

In 'Op stap' gaan we samen... Wel, op stap natuurlijk. Elke week vindt wel ergens een literair evenement plaats, wordt er ergens een toneelstuk opgevoerd, draagt een dichter zijn gedichten voor tegenover een publiek... De evenementen die ik zelf bezocht kan je hier herlezen.

Klik op het icoontje (rechts) om meteen Op stap te gaan. 

In 'Taalfoutjes' bespreken we grote en kleine fouten die we overal om ons heen kunnen terugvinden: op posters en affiches, in boeken en kranten, in menukaarten en strooifolders, in ondertitels op tv... Kortom overal. Wat is er fout en hoe kan het beter? Maar vooral ook: waarom werd deze fout gemaakt?

Klik op het icoontje (links) om mee naar Taalfoutjes te speuren.

Via 'Interessante links' ben je helemaal mee met de laatste nieuwtjes die onlangs in de pers verschenen en ons iets kunnen vertellen over de Nederlandse taal. Won er een bekende auteur (m/v) een belangrijke prijs? Begon er iemand een discussie over taalregels? Werd er iets verteld over leerlingen en hun taalgebruik?

Klik op het icoontje (rechts) om alle Interessante links te bekijken.

Je achternaam is je achternaam omdat je vader, grootvader en overgrootvader ook al diezelfde familienaam droegen. Maar ooit betekende die naam ook iets. Ben je ook benieuwd wat jouw naam betekende? In 'Etymologie' gaan we op zoek naar de betekenis hiervan.

Klik op het icoontje (links) om bij de onderzoeksafdeling Etymologie terecht te komen.